جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
گزارش اولین نشست و دیدار ریاست دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال شرق

گزارش اولین نشست و دیدار ریاست دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال شرق

گزارش اولین نشست و دیدار ریاست دفتر  نمایندگی  وزارت امور خارجه در شمال شرق  با  اتاق مشترک بازرگانی ایران و تاجیکستان در مشهد  و شرکت تعاونی خدمات نمایشگاهی و بازاریابی راه رشد آسیایی پیرامون برنامه ها واهداف، چالش ها و راهکارهای مرتبط با تجارت و صادرات و واردات با تاجیکستان   با موافقت دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال شرق و حمایت اتاق مشترک بازرگانی ایران و تاجیکستان و به درخواست شرکت تعاونی خدمات نمایشگاهی و بازاریابی راه رشد آسیایی زمان : 23/05/1403 مکان: دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال شرق

گزارش اولین نشست و دیدار بین نماینده وزارات امور خارجه در شمال شرق و اتاق مشترک بازرگانی ایران و تاجیکستان در مشهد و شرکت تعاونی خدمات نمایشگاهی و بازاریابی راه رشد آسیایی

این جلسه با حضور آقای معصومی فر ریاست  دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال شرق  و همچنین حضور آقای روشنک ریاست اتاق مشترک بازرگانی ایران و تاجیکستان و آقای شیردل نایب رئیس اتاق مشترک در خراسان رضوی و آقای عمرانی مدیر عامل شرکت تعاونی خدمات نمایشگاهی و بازاریابی راه رشد آسیایی و خانم زبردست مدیر داخلی شرکت راه رشد آسیایی و با تلاشها ، هماهنگی ها و پیگیریهای آقای فرهادی کارشناس دفتر نمایندگی وزارت امورخارجه در شمال شرق ، در تاریخ  23 مرداد 1403 در دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال شرق برگزار گردید.

جلسه با عرض خوشامدگویی توسط آقای معصومی فر و ابراز تسلیت و تاسف برای رویدادهای اخیر و شهدای خدمت توسط آقای روشنک آغاز شد. سپس با صحبتهای آقای معصومی فر پیرامون توانمندیها و تلاشهای اتاق مشترک بازرگانی ایران و تاجیکستان در توسعه روابط اقتصادی ایران و تاجیکستان ادامه یافت. وی عنوان کرد که اتاق مشترک به عنوان یک بازوی بسیار موثر در ارتباط با وزارت امور خارجه هست که هرچه فعالیتهای اقتصادی که بین ایران و تاجیکستان با حمایت اتاق مشترک بازرگانی ایران و تاجیکستان صورت گیرد ، این باعث افزایش روابط دیپلماسی بین ایران و تاجیکستان نیز می شود . وی همچنین عنوان کرد که نه تنها اتاق مشترک ایران و تاجیکستان بلکه سایر اتاق های مشترک نظیر اتاق مشترک ایران و ازبکستان، اتاق مشترک ایران و ترکمنستان، اتاق مشترک ایران و افغانستان و… نیز بهمین صورت در روابط اقتصادی و دیپلماسی بسیار اثرگذار هستند و هرچه ارتباطات فعالین اقتصادی افزایش یابد ، برای روابط دیپلماسی بین ایران با کشورهای اطراف بسیار موثر میباشد.

 وی همچنین با ذکر مثالهایی درباره نشست های اقتصادی ای که با شانگهای در حال انجام هست ، برای بهبود هر چه بهتر و بیشتر شدن روابط  دیپلماسی اقتصادی بین ایران و تاجیکستان به برگزاری و انجام اینگونه نشستهای اقتصادی در منطقه اوراسیا نیز اشاره کرد. همچنین برگزاری هیات های تجاری که با رویکرد و هدف معرفی تولیدکنندگان و صادرکنندگان  کالای ایرانی و تاجیکی و آشنایی بیشتر تجار دو کشور را به عنوان راهکارهای موثر یاد کرد. وی علاوه بر این  وجود خبرنگاران هر دو کشور را در این هیات های تجاری به عنوان یک اهرم موثر در اطلاع رسانی رویدادهای تجاری و دیپلماسی  دانست . وی با ذکر مثال یک هیات در قالب خبرنگاران عنوان کرد که می شود از این طریق به معرفی فرهنگ هر دو کشور پرداخت  و با این روش فرهنگ و سیاست می توانند در کنار یکدیگر و با هم فعالیت کنند و وقتی مردم و تجار دو کشور با یکدیگر ارتباطات گسترده تری داشته باشند، قطعا این باعث افزایش فعالیتهای بازرگانی و اقتصادی نیز میگردد. ذکر این مثال ها در ارتباط با صحبت پیرامون فعالیتهای رسانه ای و تبلیغاتی که جز فعالیتهای موثر شرکت راه رشد آسیایی  نیز هست ، عنوان شد. وی تاکید و تمرکز بر تبلیغات رسانه ای را نیز به عنوان یکی از راهکارهای کاربردی در افزایش ارتباطات تجاری و اقتصادی و دیپلماسی دانست.

 ایشان همچنین برگزاری تورهای گردشگری را نیز یکی دیگر از ابزارها برای افزایش ارتباطات عنوان کرد و گفت با فعال تر کردن تورهای گردشگری و به دنبال آن گردشگری سلامت میتوان در گسترش ارتباطات  تجاری و اقتصادی  و فرهنگی بین دوکشور قدمهای موثری را برداشت. همچنین به راهکارهایی که سبب کاهش تعرفه ها و هزینه های سفرها میگردد، اشاره کرد. به عنوان مثال به برگزاری تورهای ترکیبی اشاره شد که میتواند همزمان با برگزاری تورهای زمینی از طریق رفتن  به ازبکستان و بازدید از مناطق تاریخی و فرهنگی این کشور و سپس با رفتن به تاجیکستان و بازدید از مناطق دیدنی این کشور و بازگشت بصورت پرواز هوایی میتوان باعث کاهش هزینه های سفر و افزایش تورهای تفریحی وگردشگری شد و سبب رونق صنعت توریسم در این بخش از کشورهای آسیای میانه گردید.

علاوه بر این عنوان کرد که لازم هست در حوزه بازارسنجی و اینکه چه کالاهایی در چه کشوری بیشتر مورد استفاده و نیاز آن کشور هست، نیز باید قدم هایی برداشته شود و مشخص گردد که چه کالاهایی بیشتر به فروش میرسد، که این بازاریابی و بازارسنجی خود به صادرات بیشتر ایران و معرفی بیشتر کالاهای ایرانی کمک میکند.آقای معصومی فر در ادامه به تنظیم کردن برنامه چند ساله اشاره کرد و گفت که اتاق مشترک بازرگانی ایران و تاجیکستان لازم است که اعلام برنامه داشته باشد و بگوید مثلا در دو سال آینده قصد انجام چه برنامه هایی را دارد و این اعلام اهداف چند ساله  در لیست برنامه های این اتاق قرار گیرد و به دفتر نمایندگی وزارتخانه اعلام شود.

در ادامه جلسه، آقای روشنک ریاست اتاق مشترک بازرگانی ایران و تاجیکستان به افزایش ارتباط بین سفارتخانه ها و اتاق های مشترک اشاره کرد و با گلایه کوچکی از بعضی از سفرا و سفارتخانه ها که اتاقهای مشترک را به رسمیت نمیشناسند و با آنها همکار ی های لازم را ندارند، درخواست همکاریهای بیشتر را داشت و البته در همین حین از همکاریهای سفارتخانه ایران در تاجیکستان تشکر و قدردانی کرد.

وی عنوان کرد در واقع اتاق های مشترک به عنوان بازوهایی هستند که بخشی از رفتارهای مقام بالاتر را که وزارت امور خارجه هست ، را انجام می دهند و هر چه ارتباط بین اتاق های مشترک با وزارت امور خارجه افزایش یابد ، بطور کلی به نفع کشور هست و سبب افزایش ارتباطات ایران با کشورهای اطرافش میگردد. او در ادامه گفت رقابتهای منفی که در بخش خصوصی هست مثلا با بستن قراردادها بصورت انحصاری بدون اطلاع  از اتاقهای مشترک و یا حتی تخریب سایر شرکتهای وطنی همراستا با فعالیتهای خود و دیدن آنها به عنوان رقیب که توسط برخی از شرکتها صورت میگیرد و یا عدم هماهنگی بین اتاقهای مشترک با سفرای ایران سبب ایجاد ناهماهنگی ها و برداشتهای سوء میگردد  که این به نفع کشور عزیزمان ایران و به ویژه فعالین اقتصادی که در زمینه های تجارت بین المللی فعالیت میکنند، نیست.

همچنین در ارتباط با برگزاری نمایشگاهها بصورت اختصاصی و تخصصی مثلا صرفا در حوزه ساختمان یا صرفا مواد غذایی یا شوینده و بهداشتی و… اشاره کرد و عنوان کرد که برگزاری نمایشگاه و حتی هیات های تجاری بصورت تخصصی  و همچنین پاویون ج.ا.ایران در حوزه های مختلف نسبت به گذشته نتیجه بخش تر خواهد بود. وی همچنین به تفاهم نامه ای که بین اتاق مشترک بازرگانی ایران و تاجیکستان و اتاق بازرگانی تاجیکستان در قالب شورای کارآفرینان بسته شده ، اشاره کرد و گفت بر اساس این تفاهم نامه در سال اعزام دو هیات از ایران و دو هیات از تاجیکستان در این حوزه انجام میگیرد که برگزاری آن را اثرگذار دانست.

وی همچنین بر فعالیت در حوزه گردشگری و گردشگری سلامت و برگزراری تورهای گردشگری با هدف معرفی فرهنگ، هنر و صنایع دستی نیز تاکید کرد . وی همچنین با ذکر خاطره ای از سالهای خدمت و همکاری و رفت و آمد خود بین این دو کشور به قدمت فرهنگی و مشترک بین ایران و تاجیکستان اشاره کرد. مضافا اعلام کرد که دولت و مسئولین موظف هستند با انجام یکسری کارهای ضروری نظیر آوردن ارز خارجی، ایجاد گشایش اعتبار، و…باعث کاهش تعرفه ها و کاهش عوارض در صادرات کالاها و در نتیجه عمل بر اساس تجارت بین الملل و بهبود روابط اقتصادی شود.

در ادامه آقای شیردل ضمن قدردانی و تشکر از تلاشهایی که در حوزه روابط دیپلماسی ایران و تاجیکستان صورت گرفته، به برگزاری جلساتی که در سفارتخانه های ایران در تاجیکستان و قرقیزستان برگزار می شود اشاره کرد.وی همچنین پیشنهاد برگزاری نشست های مختلف تجاری و اقتصادی از کشورهای فارسی زبان ایران، تاجیکستان، افغانستان و… با رویکرد افزایش روابط اقتصادی و بین الملل، را  عنوان کرد  و گفت این نشست ها می تواند به دعوت اتاق مشترک  بازرگانی ایران و تاجیکستان صورت گیرد. او همچنین بیان کرد این نشست ها می تواند با حضور وزاری اقتصاد کشورها ، سفرا و روسای اتاق های مشترک، فعالین اقتصادی و…صورت گیرد.وی نیز بر هماهنگی و مدیریت ارتباط بین سفارتخانه ها و اتاق های مشترک نیز تاکید کرد و گفت این مدیریت و هماهنگی باعث ایجاد مسائل اثرگذار بر روابط اقتصادی و بهبود آن میگردد.

در ادامه آقای عمرانی درباره معرفی خود و سوابق فعالیتهای شرکت تعاونی خدمات نمایشگاهی و بازاریابی راه رشد آسیایی اشاره کرد و اینکه در ابتدا فعالیتهای خود را با رسانه آغاز کرده و با انجام فعالیتهای رسانه ای نظیر ساخت فیلم های مستند نمایشگاهی و عکاسی به معرفی شرکتها و کالاهای ایرانی پرداخته ، سپس از دهه هشتاد وارد حوزه برگزاری نمایشگاه چه بصورت داخلی و چه خارجی در کشورهای تاجیکستان، افغانستان، قرقیزستان و…به فعالیت خود ادامه داده و سپس قدری درباره شرکت سروش بین الملل و بازاریابی و معرفی کالاهای ایرانی در تاجیکستان به واسطه این شرکت و همچنین به لطف سوابق پیشین خود در حوزه تبلیغات و رسانه اشاره کرد و عنوان کرد با توجه به ارتباطاتی که با رادیو و تلویزیون تاجیکستان دارد ، زمینه ساز معرفی کالاها و شرکتها و برندهای ایرانی در این کشور فارسی زبان بوده و هم اکنون نیز در این حوزه فعالیت میکند.

او همچنین به ایجاد پلتفرم مجازی تاجیک اکسپو اشاره کرد و توضیحات کامل درباره این پلتفرم مجازی را  از خانم زبردست خواست، تا توضیح دهد. وی نیز درباره  پلتفرم مجازی تاجیک اکسپو و اینکه با چه هدف و رویکردی طراحی شده و چه قسمتهایی را شامل می شود و در آن فضایی را تحت عنوان غرفه مجازی در اختیار شرکتها قرار میدهند تا به معرفی کالا و خدماتشان پرداخته شود و همچنین به معرفی  این پلتفرم به عنوان یک پل ارتباطی بین تجار و مردم ایران و تاجیکستان در حوزه معرفی  کالا و خدماتشان ، اشاره کرد.

همچنین  در این جلسه به لغو روادید اشاره شد و اینکه دو کشور درآینده در تلاش هستند که ویزا از پروازهای مشهد را نیز به زودی بردارند که جای امیدواری است  با استفاده هر چه بهتر و بیشتراز این اتفاق مسرت بخش بین دو کشور ایران و تاجیکستان باعث افزایش روابط تجاری و دیپلماسی اقتصادی منتهی شود.

فهرست مطالب

رویداد های آتی تاجیک اکسپو
جایگاه تبلیغات شما
به اشتراک بگذارید